فاطمه زهرا سلام الله علیها در عرصه اجتماع
زن نیز همانند مرد در برابر جامعه مسئول است ؛ امر به معروف و نهی از منکر که از واجبات اسلام و وظیفه ای است در ارتباط با دیگران ، هم بر مرد و هم بر زن مسلمان واجب است .
قرآن کریم می فرماید : « والمومنون والمومنات بعضهم اولیاء بعض یامرون بالمعروف و ینهون عن المنکر ؛ مردان و زنان با ایمان ، ولی ( و یار و یاور ) یکدیگرند ، امر به معروف و نهی از منکر می کنند . » ( توبه ، 71 )
حضور اجتماعی زنان در حمایت از اسلام و رسول خدا صلی الله علیه و آله و بیعت با آن حضرت ، گواه دیگری بر مسئولیت اجتماعی زنان است . قرآن کریم شرایط بیعت زنان با رسول خدا صلی الله علیه و آله را ذکر می کند ، که در حقیقت خداوند آنان را در سرنوشت جامعه و پیشرفت اسلام سهیم دانسته است و به عنوان عناصر تاثیرگذار از آنان خواسته نقش خویش را ایفا کنند . ( ممتحنه ، 12 )
همچنین آنجا که قرآن از هجرت و جهاد سخن می گوید ، از زنان مهاجر و مجاهد نیز تجلیل می کند : ( آل عمران ، 195 )
به هر حال ، بیعت زنان مسلمان ، وجوب امر به معروف و نهی از منکر بر زن و مرد مسلمان ، وجوب هجرت و دفاع از توحید بر زنان مسلمان و جواز مشارکت در پاره ای از امور جهادی ٰ همه ی این موارد نشان از نقشی است که اسلام به حضور اجتماعی زنان داده است .
فاطمه زهرا سلام الله علیها نیز به عنوان الگوی یک زن مسلمان در شرایط ویژه به وظیفه ی اجتماعی خود عمل می کرد و نسبت به سرنوشت اسلام و مسلمانان حساس بود .
برگرفته از کتاب بانوی بهشتی در عرصه های حضور ، ص 125 - 128
فرم در حال بارگذاری ...